Iværksættere er ofte ildsjæle, der skal forsøge at opbygge en idé til en brugbar virksomhedsmodel. Men hvordan gør man det, når man har mere forstand på idéudvikling end de små detaljer i en ejeraftale?

Det er her Anders Schulz fra Kammeradvokaten/ Advokatfirmaet Poul Schmith kommer ind i billedet. Han hjælper spirende iværksættere med at få styr på de juridiske detaljer, så de har friheden til at produktudvikle.

‘Der er heldigvis altid en stærk tro på projektet, når man har med iværksættere at gøre, men der er en tendens til at glemme nogle af de udfordringer, man står over for, og det prøver jeg at hjælpe dem med,’ siger han.

Officelab er et virksomhedsfællesskab i Lystrup, hvor nyopstartede virksomheder samles i et kreativt og åbent miljø. Lokalerne ligger i, hvad der tidligere har været en proprietærgård. Anders booker ofte en plads på kontoret derude for at være, hvor iværksætterne selv er.

‘Vi tager arbejdet med iværksættere meget seriøst. Vi deltager i foredrag rettet mod iværksættere, og har også selv afholdt dem,’ siger Anders Schulz.

Drejebogen som guideline
Rådgivning til iværksættere kræver en helt speciel tilgang. Det gælder om ikke at fjerne begejstringen, men samtidig give dem den nødvendige hjælp.

‘Som advokat kan der nemt komme en masse røde flag op, men det gælder om at tænke, “hvordan kan jeg give den mest nyttige rådgivning?”,’ fortæller Anders Schulz.

En af metoderne er drejebogen, der fungerer som en slagplan for iværksætterne. Den kan hjælpe dem med at finde ud af, hvor de skal lægge deres energi, og i hvilken prioriteret rækkefølge problemstillingerne skal gribes an.

‘Der kan være brug for hjælp med leverandørkontrakter, licensaftaler, den slags, men det varierer i sagens natur meget. Opgaven er at sørge for, at de kommer godt videre, med de ressourcer de har til rådighed,’ siger Anders Schulz.

Kammeradvokaten/ Advokatfirmaet Poul Schmith er et privat advokatfirma med over 500 medarbejdere, der i over 80 år har haft København som deres hovedbase. I september 2016 åbnede en ny afdeling i Aarhus på Åboulevarden.

DEL

SKRIV EN BESKED