Et indstik i en avis sporede Maja Lykke og Marcus Lambert Sørensen ind på Samsø som potentiel hjemmebase. Nu er de flyttet permanent til øen efter et prøveophold

‘Så er vi hjemme’.

Sådan tænkte 29-årige Marcus Lambert Sørensen sidste gang, han var om bord på færgen fra Sjælland og nærmede sig Ballen Havn på Samsø.

Efter i en periode at have boet midlertidigt på øen har han sammen med resten af familien bestående af Maja Lykke, også 29, og sønnen 1-årige Frey, skiftet prøveboligen i Sælvig ud med en permanent bolig i Nordby.

‘Vi har været meget rundt på øen, imens vi boede her midlertidigt, og vi har virkelig kunnet lide, hvad vi har set. Meget at det, vi har været på udkig efter, er samlet her,’ siger Maja.

‘Folk har taget rigtig godt imod os, og de spørger nysgerrigt ind til, hvem vi er. Folk tager sig god tid. Det er dejligt,’ fortæller Marcus Lambert Sørensen.

LÆS MERE: Bliv væk på Samsø: Labyrinten er verdens største

Samsø på prøve 
Der var ellers ikke meget, der pegede i retning af Samsø, da Maja og Marcus så småt begyndte at lede efter et mere fredfyldt alternativ til København for et års tid siden. Men under et kort ophold hos Majas mor faldt de over et indstik om Samsø i Politiken. Her var der en artikel om tiltaget Prøv at bo på Samsø, hvor private udlejere på øen stiller et hus til rådighed i tre til fire måneder, til fastlændinge der går med en uforløst ø-drøm.

‘Jeg kan huske, at vi tænkte “Samsø, hvorfor ikke?”,’ fortæller Maja Lykke.

Parret begyndte at researche mere på øen, som de ikke kendte meget til, og de faldt for øens bæredygtige profil og mange fællesskaber. Få dage senere var de på vej til Samsø for første gang i deres liv for at se på et prøvehus i Sælvig fra kampagnen.

‘Udlejeren advarede os om, at man godt kunne gå hen og blive afhængig af Samsø, hvis vi først flyttede hertil. Og vi må bare konstatere, at han fik ret,’ siger Maja Lykke.

Ro på
Det er ikke kun Marcus og Maja, der nyder livet på Samsø. Deres søn, Frey på 1 år, har også taget tilværelsen som øbo til sig.

‘Vi har været en del omkring det sidste års tid, men han har virkelig fundet ro nu, kan vi mærke,’ fortæller Marcus Lambert Sørensen, da han har hentet sønnike hen til bordet efter en middagslur i haven.

‘Ja, vi kunne virkelig mærke, at han tog et kæmperyk, da vi først var flyttet herover. Nu sover han godt og længe, og han kan sove udenfor. Det havde været meget sværere i København,’ supplerer Maja Lykke.

Godt på plads
I dag er det godt otte måneder siden familien stiftede bekendtskab med Samsø. Marcus har netop afsluttet et job som frugtplukker hos Alstrup Frugt og er startet op som arbejdsmand hos Tømrermester Nickolai Ejby, hvor han starter en uddannelse som voksenlærling til januar.

Maja har åbnet op for dørene til hjemmet med en yogapraksis i privaten. Hun har plads til fem elever på nuværende tidspunkt, og både nord- og sydøen nyder godt af Yin Yogaen. Maja er samtidig caretaker af DJBFA-huset på Mårup Havn. Parret kan sammen se frem til forpagtning af hytterne i Yduns Have fra januar 2018 og året ud.

DEL

SKRIV EN BESKED