Til daglig er han organist ved Skt. Markus Kirke i Aarhus. Men Per Bo Skriver har flere jern i ilden. Faktisk har han komponeret i nærheden af 200 musikalske værker

Sidder man til gudstjeneste i Skt. Markus kirke en søndag formiddag, vil man kunne høre organisten Per Bo Skriver ved orgelet.

Det er dog ikke kun om søndagen, at Per er optaget af musikken. Han har også skrevet en lang række værker selv. Værker, der er skrevet til en lang række forskellige instrumenter; alt fra orgel, saxofon, kor og blæsere til salmemelodier, obo-sonater og a cappella-værker.

Hovedparten af Per Bo Skrivers værker er vokalkompositioner. Han har skrevet en del salmemelodier til tekster af bl.a. Grundtvig og salmedigteren K. L. Aastrup. Blandt Pers verdslige korsatser kan man blandt andet også finde nogle med tekster af Tove Ditlevsen.

LÆS MERE: Historisk projekt skal fortælle om oldtiden

‘Den største opgave jeg har haft var nok at skrive musikken til Lisbeth Smedegaards sonetkrans Nu lægger vinden sig i verdens haver for sopran, recitator, kor og strygekvartet. Værket spiller cirka 75 minutter og blev indspillet på CD i 2013 med blandt andet Jysk Akademisk Kor og skuespilleren Jens Zacho Böye,’ fortæller Per Bo Skriver.

Orgel som hovedfag
Per Bo Skriver er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium med orgel som hovedfag, hvorfra han tog diplomeksamen i 1989.

I dag arbejder han desuden også som kordirigent og underviser i orgel- og musikteori ved Aarhus-afdelingen af Vestervig Kirkemusikskole. De sidste år har han primært skrevet motetter til sit eget kor.

‘Jeg er også i gang med en større opgave for Viborg Domkirke, hvor jeg skriver al kormusikken til en festgudstjeneste i april næste år,’ siger Per.

DEL

SKRIV EN BESKED