Museum Østjylland vil åbne en ny permanent udstilling, der skal kaste lys på livet ved fjorden i oldtiden

Et af de største og dyreste historiske projekter i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad 2017 åbner snart dørene til alle med hang til danmarkshistorien.

Der er tale om en ny permanent udstilling på Museum Østjylland i Randers, kaldet Livet ved Fjorden, som åbner den 7. oktober.

Oldtiden med moderne briller
På udstillingen kan man se nogle af de største arkæologiske fund i Danmark. Man kan blandt andet se stenalderfund fra den verdenskendte Meilgård-køkkenmødding, guldsmykker fra jernalderen og Auningkvinden, hvis 2000 år gamle dragt er yderst velbevaret.

LÆS MERE: YouCreate vil skabe muligheder og gøre en forskel

Udstillingen vil være en moderne udstilling, der vækker sanserne gennem interaktivt indhold. Blandt andet vil der være en interaktiv runesten fra vikingetiden, hvor man kan afkode runens ristninger og oversætte dem til nutidigt dansk.

Livet ved Fjorden ser på oldtiden med helt nye øjne. Den henvender sig til alle, der gerne vil have et anderledes møde med oldtidens mennesker, og den er fyldt med oplevelser til alle sanser. Samtidig bliver der lejlighed til at fordybe sig i den historiske viden og lære om videnskaben bag kulturhistorien.

Du kan læse mere om udstillingen her.

DEL

SKRIV EN BESKED