Randers har i år allerede lagt kulisse til fodboldkampen mellem Danmark og England, og nu fortsætter de gode takter med at få store sportsevents til byen.

På grund af rollen som Kulturhovedstad i 2017 er der ekstra meget fokus på Aarhus og Østjylland, generelt. Det betyder, at årets udgave af cykelløbet PostNord Danmark Rundt vil blive vendt på hovedet, og have sin store finale i Aarhus.

Vigtige point at hente i Randers
Inden da er der dog en meget vigtig enkeltstart, hvor vigtige point til den samlede sejr kan hentes, og denne etape skal foregå i og omkring Randers.

Ruten skal køres 15. september, og vil være på 18 kilometer. Den vil løbe parallelt med Randers fjord ad kuperede landeveje. Etapen begynder ved Justesens Plæne ved Tørvebryggen og løber syd om midtbyen. Opløbet bliver også på Tørvebryggen lige foran Randers Regnskov.

’Det er ikke alene en stor glæde, men også af stor betydning at Randers igen bliver en del af det prestigefyldte cykelløb. Randers har stolte cykeltraditioner, og der er stor interesse for sporten rundt om i vores kommune. Samtidig får vi en god anledning til at vise vores skønne kommune frem på national TV,’ siger borgmester Claus Omann Jensen i en pressemeddelelse.

LÆS MERE: Legesyg sælunge født i Kattegatcentret

En stor cykelfest
En stor del af æren for at bringe PostNord Danmark Rundt tilbage til Randers efter fire år uden en etape i byen ligger hos Randers Eventsekretariat. De er nu i gang med at planlægge, hvordan byen skal fejre cykelløbet.

’Denne gang bliver det noget ganske særligt, hvor vi arbejder på at lukke nogle byområder af for at skabe en stor cykelfest til glæde for både borgere og tilrejsende gæster. Det går vi nu i gang med at planlægge i samarbejde med borgergrupper, foreninger og andre relevante samarbejdspartnere,’ fortæller eventchef Mette Bertelsen.

PostNord Danmark Rundt 2017 afholdes 12. – 16. september, og består af fem etaper, der rammer Sjælland, Fyn og Jylland. Rytterne skal i alt tilbagelægge 740 kilometer på deres jernheste, inden en vinder kan kåres.

SKRIV EN BESKED