Den gamle isbryder S/S Bjørn er en enestående del af dansk skibshistorie. Få en sejltur med skibet i forbindelse med Randers ugen

Randers ugen er godt i gang og forløber til og med på lørdag. Ugen byder på en masse oplevelser for både store og små, og som noget helt specielt, kan man få sig en tur med en gammel kending på Randers fjord.

Damp-isbryderen S/S Bjørn blev bygget i Bremerhafen i 1908 som isbryder og bugserbåd til Randers Havnevæsen. Skibet blev brugt på Randers fjord helt frem til 1981, kun afbrudt af Anden Verdenskrig, hvor den blev brugt som slæbebåd af lægter til Kyndbyværket og følgebåd for Bornholmstrafikken.

Takket være et stort restaureringsarbejde på Gilleleje bådebyggeri, Karstensens værft i Skagen og Veteranskibsklubbens er S/S Bjørn atter sødygtig, og frem til 19. august, kan man dermed få sig en sejltur på fjorden. Du kan læse mere om arrangementerne under Randers ugen her.

LÆS MERE: Legesyg sælunge født i Kattegatcentret

En del af Kulturhovedstaden 2017
Det er 41. gang, at frivillige fra det lokale foreningsliv, virksomheder, borgere og kulturinstitutioner dedikerer en uge til at fejre Randers med kulturelle begivenheder. Siden debuten er Randers ugen gået fra at være en lokal byfest til en omfangsrig kulturuge med mange forskellige arrangementer inden for sport, musik, kunst og gastronomi.

Randers ugen er i år en del af Kulturhovedstaden Aarhus 2017. Du kan læse mere om de forskellige begivenheder i Randers i den forbindelse her.

SKRIV EN BESKED