For 38 år siden opførte bygningskonstruktøren Niels Christian Dahl det første hus, og siden har mere end 10.000 eurodan-huse set dagens lys. I dag er det sønnerne Thomas og Rasmus, der står i spidsen for den familieejede virksomhed med godt 150 ansatte.

Virksomheden eurodan-huse er landets ældste byggevirksomhed og dermed mest erfarne inden for husbyggeri. Den første mursten blev lagt i 1978 af tømreren og bygningskonstruktøren Niels Christian Dahl med missionen om at skabe bedre huse til billigere penge. Han syntes, at alle familier skulle have mulighed for at få sig et nyt, lækkert hus. Og som en del af strategien tilbød han kunderne at være medbyggere. Det viste sig at være en fornuftig forretningsstrategi.

Tillid og tryghed
eurodan-huse startede dengang i et beskedent hjemmekontor på 1. sal i Toftlund, og det første udstillingshus åbnede søndag den 1. august 1978. Det var også dagen, hvor den første ordre tikkede ind på et eurodan-hus i Nordborg. Efter det første år var der 24 eurodan-huse i ordrebogen, og siden er der holdt rejsegilder mere end 10.000 gange for eurodan-huse rundt om i landet.

I dag er sønnen Thomas Dahl administrerende direktør i eurodan-huse. Han mener tillid og tryghed er kerneværdierne i virksomheden – både i det tætte samarbejde mellem kunden og eurodan-huse, men også i forhold til leverandørerne:

‘Vi er den ældste familieejede virksomhed i branchen, så vi har en væsentlig ballast, og vi arbejder sammen med mange af de samme håndværkere i over 30 år. Det ser man ikke mange andre steder. Og nogle af vores leverandører er faktisk 2. generation. Derfor ved vi, hvem vi har med at gøre, og vi arbejder kun med dem, vi er trygge ved og har tillid til,’ fortæller han.

LÆS MERE: Ny i Aarhus: Sådan finder du din studiebolig

Familieværdierne fortsætter
Generationsskiftet kom i 2010, hvor Thomas endte med at stå i spidsen for familievirksomheden.

‘Jeg husker, at jeg allerede som seksårig var sammen med vores far og tømrersjakket ude ved byggeriet, og der fik jeg lov til at feje fliser og hente ting til håndværkerne,’ fortæller Thomas Dahl, der selv som ingeniør ved MT Højgård har været vant til at færdes på landets byggepladser. Han bor i dag i Haderslev med sin kone og parrets fire sønner i deres fjerde eurodan-hus.

Broderen Rasmus Dahl er direktør i virksomheden sammen med Thomas, og de to brødre udgør dermed den øverste ledelse i eurodan-huse. De er begge vokset op med firmaet som en væsentlig del af familien, og de deler troen på livsværket og drømmene for fremtiden.

‘Det er en af vores kerneværdier i eurodan-huse, at vi er selvejede. Vi har selv hånd i hanke med, hvad der foregår, og vi er ikke væk i morgen. Vi bliver aldrig opkøbt af en eller anden kapitalfond. Derfor er vores strategi langsigtet og sikker, og det giver kunderne en tryghed og skaber en tillid, at det er os selv, der har ejet virksomheden igennem 38 år,’ fortæller Thomas Dahl.

Et godt brand
Generationsskiftet har naturligvis medført forandringer, men fokus er fortsat på at bygge gode, solide kvalitetshuse til familien Danmark.

I dag har eurodan-huse udover Rødekro også salgskontorer i Odense, Roskilde, Herning, Aarhus og Aalborg. Der bygges omkring 20 nye udstillingshuse årligt, hvor arkitekturer og mulige løsninger i form af indretning, tilvalg og lavenergi fremvises. Udstillingshusene er også til salg, og flere af dem er allerede solgt.

Brødrene Dahls mission for fremtiden er, at eurodan-huse fortsat skal være danskernes foretrukne leverandør af enfamiliehuse. Og det ser ud til at lykkes. Både når nybyggere skal vælge firma, men også når huskøbere står og skal købe allerede eksisterende huse. eurodan-huse er et kvalitetsstempel, der giver tryghed hos både nuværende beboere og fremtidige købere, og derfor holder eurodan-huse en høj gensalgsværdi.

‘Vores brand er velkendt, og det vil det også være i morgen,’ siger Thomas Dahl.

DEL

SKRIV EN BESKED