Randers kan byde på unikke naturoplevelser lige på den anden side af havelågen. Med å- og fjordlandskaber, uanset hvilken retning, man vælger at bevæge sig i, er der rig mulighed for at få sig en naturskøn oplevelse.

Et godt eksempel er Gudenåløbet. Et cykelløb for hele familien i natursmukke omgivelser.

Løbet er arrangeret af Randers Cykelby og IFA Stevnstrup, og alle træningsniveauer kan være med på den smukke rute, der følger Gudenåens forløb.

LÆS MERE: Mikkeller Running Club motiverer med fællesskab og fadøl

Det er femte gang at løbet ruller igennem det østjyske landskab. Løbet har start og mål ved IFA Stevnstrups klubhus som ligger på Stationsvej 34, 8870 Langå.

Christian Møller fra IFA Svenstrup er arrangør af løbet, og han har forfinet ruten af flere omgange sammen med sin familie.

‘Mennesker, der har boet i Randers i mange år har sagt til mig, de ikke vidste, de havde så smuk natur lige i nærheden,’ fortæller han til Oplev Aarhus.

22 kilometer af den 29 kilometer lange rute er klods op ad Gudenåen og er en kæmpe naturoplevelse med rådyr, harer og heste. De steder, hvor man kører på landevej, kommer man så højt op, at man kan se ud over Randers. Ruten er desuden blevet optimeret til at være trafiksikker, så selv mindre cyklister kan være med til løbet. Der vil også være to pitstops undervejs, hvor man kan tage sig en slapper, hvis man har brug for det.

‘Vi har fået rigtig god respons på løbet, og der er omkring 300-400 deltagere hver gang, vi holder det. Vi oplever, at skoleklasser bruger løbet som en form for klassearrangement. Når man rammer målområdet bliver man hyldet, og så er der mad og musik, så det bliver til et helt festligt arrangement,’ fortæller Christian Møller.

Gudenåløbet er søndag d. 11. juni og starter klokken 14. Det koster 40 kroner for voksne at være med og 20 kroner for børn under 10 år. Du kan tilmelde dig og bestille mad til dagen her.

SKRIV EN BESKED