Otte afgangsstuderende fra Aarhus Kunstakademi fejrer dimissionen med udstillingen af deres forskelligartede bud på samtidskunst.

Aarhus Kunstakademi siger farvel til en årgang af deres elever fra den fire år lange kunstuddannelse med en fernisering og udstilling på Vestergade 29 i Aarhus.

Billedkunstneren Peter Land er kurator på udstillingen, og holdt også tale for de afgående elever til ferniseringen.

Kamilla Jørgensen er en af dimittenderne fra årgangen. Hun har tidligere vundet Publikumsprisen ved Kunstnernes Påskeudstilling, KP16, og har også leveret plakaten til denne udstilling. Hendes projekt handler om punktummet. Idéen udsprang fra hendes baggrund inden for bogbranchen og en tidligere uddannelse inden for litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

‘Mit projekt går ud på at se, hvad jeg kan fortælle om det mest basale tegn i tegnsætningssystemet. Et komma er for eksempel altid et komma, men et punktum, den udfyldte sorte cirkel, er også en form, man finder inden for for eksempel den geometriske billedkunst og astronomien. Måske vigtigst er det mit projekt at kæde litteraturen og billedkunsten sammen, at illustrere eller analysere litteraturen ved hjælp af billedkunsten,’ fortæller hun til Oplev Aarhus.

LÆS MERE: Ny i Aarhus: Sådan finder du din studiebolig

En anden afgående elev er Christine Urfe Bendt, der har lavet skulpturerne Accessories, der tager udgangspunkt i et arvestykke.

‘Temaet for mit afgangsprojekt tager afsæt i et sølvsmykke, som jeg skabte for mange år siden af min mormors efterladte sølvtøj. Det var et 5 cm langt, massivt, dråbeformet vedhæng med 2 ovale væsner, hvis haler samlede sig og blev til et øje, hvori en sortsværtet lædersnor forbandt smykket til min hals,’ siger hun.

Udstillingen er åben for offentligheden fra klokken 12-17 og kan ses frem til den 28. maj 2017 på Vestergade 29 i Aarhus.

Århus Kunstakademi er et åbent kunstakademi beliggende midt i Aarhus, som tilbyder en række kunstneriske kurser samt en 4-årig uddannelse. Akademiet har i mere end 50 år været et kunstnerisk samlingssted for alle, som vil fordybe sig i og udfordres af det billedkunstneriske felt.

Du kan læse mere om Aarhus Kunstakademi på aaka.dk 

Her er et udpluk af værkerne på udstillingen

SKRIV EN BESKED