Aarhus er en af landets største studiebyer. Her får du gode råd til at finde en studiebolig.

Hver sommer kommer en ny bølge af studerende til Smilets By for at begynde på en ny uddannelse. Det er dog ikke altid nemt at finde et sted at bo i byen af selvsamme grund.

Boligportal er Danmarks største portal for lejeboliger. Her får du nogle gode råd til, hvordan du finder en lejebolig i forbindelse med din nye start på studiet.

1: Forbered dig godt
Det er vigtigt, at du gør dig det klart, hvad du forventer af din studiebolig. Hvad er et drømmescenarie, og hvor kan du gå på kompromis? Jo mere forberedt du er, jo mere seriøs fremstår du for potentielle udlejere, når du kontakter dem.

2: Tag det seriøst
Der er rift om boligerne, især i byer som Aarhus. Det er derfor vigtigt, at du tager boligsøgningen alvorligt. Vær aktiv og opmærksom på boligportaler på nettet, men også dit netværk på sociale medier og opslag i aviser. Du kan prøve at tænke ud af boksen ved at lave en video, du kan dele med dine venner på de sociale medier. Det kan være med til at få dig til at skille dig ud.

3: Søg bredt og vær fleksibel
Langt de fleste vil gerne bo centralt i byen, men det giver sig selv, at ikke alle kan komme til det. Det kan derfor betale sig, at undersøge alternativer i et bredere geografisk område, end du måske oprindeligt havde tænkt dig. Hvis du søger en smule længere væk fra bymidten er efterspørgslen på boliger og priserne på dem lavere. Det øger muligheden for at finde en bolig inden studiestart.

LÆS MERE: Du behøver ikke gå i skole for at gå i skole

4: Tænk boligen som en midlertidig base
Op til studiestart er der stor tilflytning til studiebyerne, hvilket sætter boligmarkedet under stort pres. Dette pres er mindre i mellem perioderne, så hvis man i starten fokuserer på at få tag over hovedet, så kan man efterfølgende lede efter noget mere permanent. Kortere fremleje kan derfor være en god måde at komme i gang med studiet og lære byen at kende. 

5: Søg fællesskabet
Det kan være en smule intimiderende at flytte til en ny by og bygge et netværk op. Det kan derfor være en god ide at søge fællesskabet, ved at finde en lejlighed med en eller flere roommates. Dine roomies kan hjælpe dig på plads, dele deres viden om byen og give dig endnu flere nye kontakter. Bofællesskaber, kollektiver og roommates bliver efterspurgt i stigende grad.

6: Flyt sammen med vennerne
Boligmarkedet åbner sig op, hvis man har mulighed for at søge lejlighed med sine venner. Man kan på den måde søge bredere, da det økonomiske råderum bliver større. Man kan også spare penge ved at dele udgiften til licens, internet, tv, osv. Ved at søge målrettet efter delevenlige boliger, får du vist boliger, der lever op til kravene for flere lejere.

7: Sæt dig i udlejers sted
Som udlejer er man altid interesseret i at finde den rette person til sin bolig. Den rigtige kemi kan være vigtig for at vise, at udlejer trygt kan leje sin bolig til dig. Det er derfor vigtigt, at du laver en god personlig beskrivelse af dig selv, så udlejer får et godt indtryk af, hvem du er, som person.

LÆS MERE: Tivoli er åbent: Ny forlystelse og fokus på bæredygtighed

 

8: Pas godt på dig selv
Man kan være meget begejstret, når man bliver tilbudt sin første lejlighed, men det er vigtigt at slå koldt vand i blodet. Der er desværre enkelte personer, der vil udnytte de mange førstegangslejere, der kommer til byen med hver studiestart.

Det er vigtigt, at du altid sørger for at se boligen med egne øjne inden du underskriver en kontrakt eller overfører penge. Læs altid kontrakten grundigt igennem, og lad dig ikke presse. Når du så skal overføre penge, så gør det igennem din bank, og ikke i kontakter eller onlinebetalinger. Det er ulovligt at betale penge under bordet, og du har ingen juridisk dækning, der kan hjælpe dig med at få dine penge retur.

9: Er du i tvivl, eller har du spørgsmål, så søg rådgivning
Hos BoligPortal har vi det samme mål som dig; at du finder den studiebolig, der passer bedst til dine behov. Vi vil derfor rigtig gerne hjælpe dig. Vi sidder klar ved tasterne alle ugens dage fra klokken 9-21, og vi hjælper dig gerne videre i din boligsøgning, hvis du føler, du har brug for noget sparring til at gøre din søgeprofil helt skarp.

Er du på udkig efter en lejebolig i København? Find din næste lejebolig i København her.

DEL

SKRIV EN BESKED