Den 27. april inviterer Aarhus Litteraturcenter til Maraton Reception. Syv forskellige forfattere præsenterer deres nye bøger, som alle er udkommet i marts-april i år. Mød blandt andre Maria Helleberg, Søren Jessen og Gunver Ganer Krejberg.

Det bliver en aften i litteraturens tegn, når Aarhus Litteraturcenter i samarbejde med syv forfattere, inviterer til Maraton Reception torsdag den 27. april. Der er tale om syv meget forskellige forfattere og syv meget forskellige bøger, der præsenteres på dagen: børnebøger, graphic novels, ungdomsbøger og romaner og noveller for voksne. Fælles for de syv forfattere er, at de alle er på gaden med nye bøger i marts-april i år. Nu slår forfatterne pjalterne sammen og inviterer til en aften med oplæsning og præsentation af deres nye bøger.

LÆS MERE: Ny uddannelse for spirende filmentusiaster i Aarhus

Idemanden bag arrangementet er den aarhusianske forfatter Brian P. Ørnbøl.

‘Da min nye bog skulle udkomme, fik jeg lyst til at lave noget specielt. Flere af mine kolleger var også på vej med nye bøger, og så tænkte jeg, “hvorfor ikke lave en fælles reception?” Jeg lagde et opslag på Facebook, og i løbet af ingen tid, meldte en hel stribe forfattere sig på banen. Faktisk så mange, at jeg måtte sige nej til flere, hvis ikke arrangementet skulle strække sig over flere dage,’ siger han.

De forfattere der først meldte sig under fanerne, og som man kan møde den 27. april, er Søren Jessen, Maria Helleberg, Gunver Ganer Krejberg, Kathrine Assels, Janne Hejgaard, Martin Schjönning og Brian P. Ørnbøl. Forfatterne repræsenterer en broget skare af den danske forfatterstand – både hvad angår genrer, forlag og baggrund, ligesom der er både kendte og mindre kendte navne blandt forfatterne.

‘Det bliver spændende om et arrangement med en så blandet flok,og med så forskellige bøger, vækker interesse hos folk. I så fald er det da en idé, man kunne arbejde videre med,’ siger Brian P. Ørnbøl, der håber på, at mange har lyst til at komme forbi på dagen.

Arrangementet foregår på Aarhus Litteraturcenter den 27. april fra kl. 19-22. Der er gratis adgang for alle og der vil være mulighed for at købe bøgerne og få dem signeret af forfatterne.

SKRIV EN BESKED