Eleverne Richard og Anne har muligvis vidt forskellige baggrunde, men på IB-linjen på Langkaer Gymnasium har de mulighed for at fordybe sig i deres fælles interesse, nemlig politik.

IB-linjen er en gymnasial uddannelse rettet mod studerende fra udlandet, og danskere, der gerne vil have en uddannelse, der er internationalt anerkendt, og kan åbne døren til en række universiteter verden over. Uddannelsen tilbydes på kun 16 gymnasier i Danmark, og Langkaer Gymnasium i Tilst er et af dem.

Her går 27-årige Richard fra Uganda og 18-årige Anne fra Danmark. De er begge studerende på IB-linjen og har en stor interesse for politik. Et fag, de begge tager på uddannelsen.

‘Jeg har altid været interesseret i at engagere mig i lokalmiljøet og prøve at forbedre folks liv. Da jeg valgte Global Politics som fag på skolen, har det været med til at skubbe mig endnu mere i den retning. Faget inspirerer mig,’ fortæller Richard til Oplev Aarhus.

LÆS MERE: Ny uddannelse for spirende filmentusiaster i Aarhus

Mere end bare bøger
IB-linjen lægger stort fokus på, at eleverne opfattes som hele personer, og ikke bare elever, der er på skolen fra morgen til middag. Derfor er en del af pensum noget kaldet Creativity, Activity and Service, forkortet CAS.

CAS handler om aktiviteter, der går ud over det boglige og faglige og har til formål at få eleverne til at engagere sig i aktiviteter uden for skoletiden. Det er en måde at få eleverne ud og lave noget andet end læse i bøger på den teksttunge uddannelse.

‘Både Richard og jeg har deltaget i forskellige politiske debatprogrammer, og jeg har derudover blandt andet lært selvforsvar. Det er en fin måde at komme ud af klasselokalerne og bibliotekerne, hvor vi bruger rigtig meget af vores tid,’ siger Anne.

Fremtidsplaner
Når Richard er færdig med uddannelsen, vil han enten søge ind på Statskundskab og fortsætte med sit fokus på politik eller søge til udlandet. Anne, til gengæld, er ikke i tvivl om sine planer efter Langkaer Gymnasium.

‘Jeg vil helt sikkert ud og opleve verden. Det er lidt årsagen til, at jeg netop valgte IB-linjen. Det havde været tre hårde, spildte år, hvis jeg ikke udnyttede det,’ siger Anne.

DEL

SKRIV EN BESKED