Det rullende Universitet hjælper gymnasieelever med at træffe det rigtige uddannelsesvalg ved at give dem en smagsprøve på, hvordan det er at studere på et universitet.

Det rullende Universitet er et tilbud fra Aarhus Universitet til landets gymnasiale uddannelser. Det rullende Universitet giver gymnasieeleverne en smagsprøve på den faglighed, man vil komme til at møde samt et indblik i, hvordan det er at studere på et universitet.

Universitetsstuderende hiver en dag ud af kalenderen til at besøge gymnasier over hele landet. Det rullende Universitet overtager undervisningen for en dag, som både involverer klasseundervisning og fællestimeforedrag ved en forsker fra et af landets universiteter. Dette betyder også, at gymnasiernes lærere for eksempel har mulighed for at bruge dagen på at tage på ekskursion.

Stinne Faldborg Jørgensen, projektleder på Det rullende Universitet, fortæller til Oplev Aarhus hvordan projektet hjælper gymnasieeleverne med at træffe det rigtige studievalg.

’Vi evaluerer altid undervisningsdagene med gymnasieeleverne, og størstedelen har efter en dag med os fået et større indblik i, hvordan det er at læse på Aarhus Universitet. Det vil jeg jo mene også viser, at de er blevet bedre klædt på i forhold til at træffe et studievalg. Nogle af de tal vi har fra de nye studerende på AU viser også, at Det rullende Universitet har spillet en faktor i deres studievalg,’ siger hun.

Universitetsstuderende bliver også klogere på studielivet
I projektet deltager ca. 150 bachelor-, kandidat – og Ph.d.-studerende fra uddannelser på hele Aarhus Universitet. De universitetsstuderende har deltaget i et kursus i formidling og undervisning afholdt af didaktikere og gymnasielærere inden besøgende hos landets gymnasier, således at de er godt klædt på til projektet.

LÆS OGSÅ: Ny uddaannelse for spirende filmentusiaster i Aarhus

Stinne Faldborg Jørgensen fortæller, hvordan projektet har indflydelse på de universitetsstuderende som er en del af projektet. Det er nemlig ikke kun gymnasieeleverne, der bliver klogere på studielivet, men også de universitetsstuderende.

’Vi har flere studerende, som ikke havde overvejet at blive gymnasielærer, men som faktisk søger stillinger som gymnasielærer efter endt uddannelse,’ siger hun.

Siden starten af 2009 har Det rullende Universitet afholdt over 100 undervisningsdage på gymnasier over hele landet og undervist over 50.000 gymnasieelever. Det rullende Universitet er lige nu i fuld gang med at undervise landets gymnasier med sidste undervisningsdag den 22. marts, hvor de besøger Skodsborg Gymnasium.

 

SKRIV EN BESKED