Nu skal der igen uddeles Michelinstjerner i The Michelin Guide Nordic Countries 2017. Om der er nogle aarhusianske restauranter der beholder, eller får en ny stjerne bliver offentliggjort på onsdag.

På onsdag skal der endnu en gang uddeles Michelinstjerner. Tre aarhusianske restauranter skal forsvare sin stjerne, mens andre ligger godt i svinget til at modtage deres første stjerne i år.

Frederikshøj, Substans og Gastromé har alle en michelinstjerne, og om der er nogen, der får en anden stjerne, eller mister en stjerne, må tiden altså vise. Måske Kulturåret 2017 bidrager med lidt ekstra god karma til de aarhusianske restauranter.

Flere medier mente sidste år, at Restaurant Domestic var en sikker spiller i kapløbet om en michelinstjerne. Det viste sig dog, at 2016 ikke var året, hvor der faldt en stjerne. Igen i år er det blevet spået at restauranten i Mejlgade har en god chance, dog har Christian Neve fra Restaurant Domestic en anden holdning:

’Vi ved, at vi bliver nævnt i guiden og det er vi rigtig glade for, dog forventer vi ingen stjerne. Måske i fremtiden – det kunne være fedt,’ siger han til Oplev Aarhus.

”Stilhed før stormen”
Noget tyder på, at de aarhusianske restauranter har slået koldt vand i blodet og forholder sig ydmygt til Michelin Guidens offentliggørelser på onsdag. Jeppe Lund, direktør på Frederikshøj, udtaler til Oplev Aarhus:

’Vi tager det hele stille og roligt, og ser hvad der sker på onsdag,’ siger han.

LÆS OGSÅ: Fællesspisning på Frederiksbjerg hitter

Den første Michelin Guide udkom allerede i år 1900 på initiativ af dækfabrikanten Michelin. Guiden blev delt gratis ud til alle, som købte en bil, og formålet med den var, at få folk til at køre ud på landet, således at bildækkene ville blive slidt. De første guider indeholdt blandt andet information om hvor man kunne spise en bid mad eller overnatte.

SKRIV EN BESKED