Kattegatcentrets nye udstilling skal lære børn og voksne om sunde fisk i alle former   

Havet har masser af kulinariske retter at byde på, og uanset om man er vild med fisk eller ej, er der næsten altid noget, man kan lide.

I Kattegatcentrets nye digitale udstilling, Det levende køkken, kan børn i alle aldre lære om de forskellige fisk i et interaktivt miljø.

Udstillingen er formet som et bord, hvor man kan tilberede forskellige fiskeretter. Den er med til at sætte fokus på de mange helbredsfordele, der er ved at spise fisk. Man skal for eksempel gætte, hvilke af de fiskeretter, der kører hen over skærmen, der er gode for hjertet.

Børnevenlig læring
Udstillingen er i børnehøjde, bogstaveligt talt. Man kan sidde på små skamler omkring bordet, som var det en ganske almindelig familiemiddag, og sammen lære om fordelene ved en sund kost, der er rig på fisk.

Udover at gøre sig klog på fiskens mange fordele kan man også lave lækre laksehaps i selskab med Kattegatcentrets kyndige eksperter. Man må heller ikke snyde sig selv for en af dagens mange fodringer, om det er sælerne eller hajerne

Udstillingen Det levende Køkken åbner i forbindelse med vinterferien i uge 7. Af andre aktiviteter i ferien kan nævnes dissekering af havdyr med Doktor Knivskarp onsdag den 15. februar og en overnatning med familien i glasgangen under hajakvariet torsdag den 16. februar  – hvis man tør!

Du kan læse mere om Kattegatcentrets forskellige aktiviteter på www.kattegatcentret.dk

DEL

SKRIV EN BESKED