Efter stor efterspørgsel bliver det planlagte kontorbyggeri på Frederiks Plads ændret til private boliger. Ejendomsselskabet Bricks står bag og har købt højhusgrund tæt på Bruuns Galleri.

Flere aarhusianere får nu mulighed for at bo i en lejlighed på Frederiks Plads, centrums nye byområde. NCC har overdraget et område, som skulle have været brugt til kontorer og erhverv, til ejendomsselskabet Bricks. Byområdet skal være med til at binde Frederiksbjerg sammen med Aarhus’ bymidte og den nye havnefront.

Projektet kommer til at bestå af omkring 250 lejligheder og en dagligvarebutik. Udsigten udover både bugt, havn og skov er med til at gøre lejlighederne eftertragtede og efterspørgslen stor. Martin Busk, direktør i Bricks, udtaler:

’Efterspørgslen efter de boliger, der allerede er opført på pladsen har været stor, og vi har stadig mange henvendelser fra folk, der ønsker at bo på Frederiks Plads. Derfor har det været naturligt at imødekomme efterspørgslen og søge at inddrage mere areal til boligformål på området’.

Ændring i lokalplanen
I øjeblikket er der lokalplanarbejde i gang, da ændringen fra erhverv til bolig kræver en ændring af den eksisterende lokalplan. Hvis alt går som planlagt, vil byggeriet af de nye boliger gå i gang efter sommerferien.

Bricks står også bag de omkring 150 boliger, som allerede nu er langt henne i byggeprocessen på Frederiks Plads. Disse forventes at være klar til indflytning i efteråret.

Frederiks Plads erstatter det gamle DSB værksted og arkitektfirmaet bag de syv bygninger er C.F. Møller. I alt kan der bygges omkring 50.000 etagekvadratmeter i området.  Du kan læse mere om boligbyggeriet på Frederiks Plads’ hjemmeside her.

SKRIV EN BESKED