’Salling RoofGarden’ kommer til at se dagens lys i sommeren 2017. Et nyt byrum med grønne områder, chill out zoner, udstillinger, panoramaudsigt og meget mere.

Med Salling RoofGarden vil Salling skabe et kulturelt byrum med adgang for alle. Der er, bogstavelig talt, højt til loftet med plads til god mad, oplevelser og kulturelle samarbejder. Salling udnytter toppen af stormagasinet, så de 2000 kvadratmeter kan gavne byens borgere, og ikke mindst, de mange turister, som forventes at komme til Aarhus i 2017.

Salling RoofGarden bliver 2000 kvadratmeter stor, og den overdækkede café, der er en del af Sallings Bar & Bistro, vil have plads til 60-70 gæster. Det bliver muligt at besøge tagterrassen med direkte adgang fra Sallings p-hus, deres eksisterende elevator og via Salling Bar & Bistro.

Salling RoofGarden bliver på mange måder et alsidigt byrum, som både skal kunne rumme open-air koncerter, julemarkeder, legeområder for børn, soldæk og udsigtsområder. Samtidig vil Sallings Bar & Bistro stå overfor en stor udvidelse. I dag ligger Bistroen på 4. sal i stormagasinet, men vil i forbindelse med byggeriet blive udvidet så den også inkluderer både en del af 5. og 6. sal.

Kultur på toppen af Aarhus
Der er meget international fokus på Aarhus lige nu, særligt i forbindelse med kulturhovedstad 2017 og Sallings direktør Marianne Bedsted ser Salling RoofGarden som et naturligt tiltag.

’Med byrummet og tagterrassen håber vi at kunne bidrage til den udvikling, der har gjort byen til et attraktivt sted at bo og besøge,’ siger hun.

Salling har allerede indgået samarbejde med VisitAarhus og Aarhus 2017. De har også et ønske om at indgå samarbejde med byens forskellige festivaler som fx Spot Festival og Aarhus Jazz Festival. Hvis alt går efter planen, vil det nye byrum på toppen af Aarhus stå klar sommeren 2017. Projektet kommer til at koste i omegnen af 30 millioner kroner og finansieres af Salling Fondene og Salling Aarhus.

 

 

 

 

DEL

SKRIV EN BESKED