Aarhus byder på masser af parker, skove og naturområder, som du nemt kan nå på bycykel.

DYREHAVEN
Lidt syd for Midtbyen finder du Marselisborg Dyrehave. Den 22 hektar store park har en flot bestand af sika- og dåvildt, der frit går rundt og græsser, og som du derfor kan komme helt tæt på. Derudover er der rigtigt fine muligheder for en idyllisk frokost ved Dyrehavens mange borde og bænke rundt omkring. Husk derfor at pakke en picnickurv, før du cykler herud.

Universitetsparken
Det giver næsten sig selv, at Universitetets bygninger er samlet i Universitetsparken. Men området er også en frodig, kuperet egepark med en stor sø i midten. Det gør den til et centralt åndehul for alle byens borgere – både eksamenslæsende studerende, picnicglade kærestepar og madpakkespisende universitetsmedarbejdere. Det er i øvrigt også her, at det enorme event ’Kapsejladsen’ finder sted hvert år. Hvis du er i Aarhus d. 6. maj, må du ikke snyde dig selv for at se halvfulde studerende sejle tværs over søen, bunde en øl og sejle tilbage igen – alt imens Jørgen Leth kommenterer og flere tusinde hepper!

Mindeparken
Mellem Marselisborg Slot og Aarhusbugten ligger Mindeparken. Et seværdigt og populært udflugtssted med store haveanlæg og kulturhistoriske elementer, så som Spejlbassinet og den store stentavle ’Monumentet’, der mindes de danskere, der faldt i 1. verdenskrig. Især i maj og juni bør du cykle ud i Mindeparken. Her blomstrer de store, lyserøde kirsebærtræer nemlig i Kirsebærlunden.

VÆKSTHUSENE
Botanisk Have er blandt Aarhus’ største grønne områder og hjemsted for Væksthusene. Her kan du tage en stille slentretur gennem husenes fire klimazoner og nyde naturens skønhed. Eller du kan gå på opdagelse efter lærerige historier om planter og blomster og få et indblik i, hvordan vi mennesker påvirker og bruger af naturen som aldrig før. I tropehuset mødes du af en trykkende fugtig varme, flagrende sommerfugle og naturtro dyrelyde.

RIIS SKOV
Riis Skov (ofte stavet ’Risskov’ ligesom forstaden) er blevet brugt som lystskov af de aarhusianske borgere siden 1800-tallet og bliver det fortsat i dag. Der er to store arealer afsat til leg, motion og rekreative formål. Her vil du støde på folk, som griller, spiller boldspil, løber en tur eller solbader. Fra de høje skrænter er der udsigt over Aarhus Bugt, og for foden af dem ligger Den Permanente Badeanstalt, som er et af byens mest populære badesteder.

DEL

SKRIV EN BESKED